Even voorstellen:

 

Mijn naam is Cindy van Dam, geboren en getogen in dit mooie pittoreske Buren. Samen met mijn man Vincent ben ik hier, na zelf 10 jaar in Tiel te hebben gewoond, weer komen wonen. Ik ben 38 jaar jong en moeder van 3 prachtige kids; Kay (13), Juna (11) en Brenn (6).

In ons gezin staan normen en waarden, respect, gezelligheid en liefde boven aan. Daarnaast houden we van zingen en dansen, spelletjes doen, buiten zijn en bewust eten. Elkaar helpen, samen koken of bakken zijn dingen die we hier in huis graag doen.

Ons gezin wordt aangevuld met twee lieve teckels, Bodine en Aiden en 5 krielkippen.

Kenmerken die mij persoonlijk omschrijven zijn eerlijkheid, sociaal, inlevend, vooruitdenkend, muzikaal, respectvol, bewust, groen en duurzaam, uiteraard heb ik ook zo mijn minder fantastische kanten. Zo ben ik soms wat te perfectionistisch, ook weleens iets wat chaotisch en gevoelig. Toch probeer ik elke dag weer de beste versie van mezelf te zijn, als moeder, als partner en als oppas!

Ik ben na mijn opleiding MBO3 Zorg begonnen met het werken in de gehandicapten zorg. Hier werkte ik voornamelijk met autistische kinderen en op de groep crisisopvang. Hier heb ik 3 jaar gewerkt. Daarna heb ik een jaar gewerkt op de Cambier van Nootenschool in Tiel en uiteindelijk ben ik in de Kinderopvang beland waar ik 8 jaar lang met plezier heb gewerkt.

Tussen 2020 en 2022 heb ik nog wat scholingen, cursussen en workshops gevolgd:

  • Scholing germaanse geneeskunde
  • Cursus voedselbossen
  • Cursus ecologisch tuinieren
  • Kruidenworkshop

Ik ben naast mijn werk ook vrijwilliger bij de gehandicaptenzorg (als koorbegeleider) en ook bij  het voedselbos. Sinds kort bezitten we een stukje land waar we een voedseltuin van willen maken. We vinden het erg leuk om de kinderen hierbij te betrekken!

Thuis hebben we 2 stukjes tuin; 1 volledig gericht op de kinderen, met moestuin, hier bevindt zich ook onze voordeur. Achter hebben we nog een stukje geniet tuin waar de konijnen vertoeven en waar helende kruiden en planten staan. Hier maken we o.a. calendula zalf of smeerwortelzalf (vergelijkbaar met vallen en stoten zalf)  van. Kamille gebruiken we voor thee, soms aangevuld met wat kruiden. kruiden waar we ook ons heerlijke pure eten nog mee garneren!